Σεμινάριο Cygnet CFP (Cygnet for Practitioners)
Βασική Εκπαίδευση επαγγελματιών στον αυτισμό: Κατανόηση-Σχεδιασμός-Παρέμβαση
στις 6-7 Απριλίου 2019 και 13-14 Απριλίου 2019


Cygnet for Practitioners – CFP

Το πρόγραμμα Cygnet for Practitioners είναι ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών στην κατανόηση του αυτιστικού φάσματος. Παρέχει οργανωμένη γνώση για το αυτισμό εμπλουτισμένη με ποικίλες βιωματικές ασκήσεις και δραστηριότητες και εφοδιάζει τους εμπλεκόμενους με εργαλεία απαραίτητα για την υποστήριξη παιδιών και νεαρών ατόμων στο αυτιστικό φάσμα.

Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επωφελούνταν επαγγελματίες που εμπλέκονται με άτομα με αυτισμό είτε άμεσα είτε έμμεσα σε σχολικές μονάδες, κέντρα ειδικής αγωγής, νοσοκομεία, παιδοψυχιατρικά τμήματα, κατασκηνώσεις κ.α. To Cygnet for Practitioners απευθύνεται επομένως σε πληθώρα επαγγελματιών όπως δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, συνοδοί παράλληλης στήριξης, διευθυντές σχολείων, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ειδικοί παιδαγωγοί, παιδίατροι, ψυχίατροι, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι τμημάτων ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΙΕΚ που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην γνώση για τον αυτισμό.

 

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο μέρη:

Μέρος 1ο :  Cygnet for Practitioners 1   (1ο Σαββατοκύριακο)

Πρόκειται για ένα εισαγωγικό πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση του οποίου οι συμμετέχοντες αναμένεται:

 • Να έχουν κατανοήσει τις τέσσερις βασικές περιοχές των καταστάσεων αυτιστικού φάσματος
 • Να έχουν κατανοήσει τις οπτικές γονέων και φροντιστών ατόμων στο αυτιστικό φάσμα και την υποστήριξη που είναι διαθέσιμη για αυτούς
 • Να έχουν κατανοήσει βασικά σημεία του θεσμικού πλαισίου που ισχύει στην Ελλάδα για την εκπαίδευση μαθητών στο αυτιστικό φάσμα.

 

Μέρος 2ο :  Cygnet for Practitioners 2   (2ο Σαββατοκύριακο)

Αυτό το πρόγραμμα έρχεται σαν φυσική συνέχεια να χτίσει πάνω στις εισαγωγικές πληροφορίες που παρείχε το πρώτο μέρος. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας οι συμμετέχοντες αναμένεται:

 • Να έχουν κατανοήσει τι παρακινεί τη συμπεριφορά των παιδιών που βρίσκονται ή όχι στο αυτιστικό φάσμα και βασικές αρχές-κλειδιά της διαχείρισης της συμπεριφοράς παιδιών με αυτισμό
 • Να μπορούν να εφαρμόσουν συγκεκριμένες στρατηγικές, τεχνικές και μέσα διαχείρισης συμπεριφοράς που σχετίζονται με τις καταστάσεις αυτιστικού φάσματος
 • Να μπορούν να οργανώσουν και να υποστηρίξουν την ένταξη παιδιών με καταστάσεις αυτιστικού φάσματος στις διάφορες βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο: http://cygnet.gr/Practitioners.htm

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Διεξαγωγή: 6-7 Απριλίου 2019 και 13-14 Απριλίου 2019

Διάρκεια: 4 ημέρες (28 ώρες)

 • 1η ημέρα (09:00-15:00)
 • 2η ημέρα (09:00-15:00)
 • 3η ημέρα (09:00-15:00)
 • 4η ημέρα (09:00-15:00)

Φορέας: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Ε.ΨΥ.ΜΕ. «Κατάρτι»

Τόπος: Μ. Μπότσαρη 33, 3ος όροφος, 18648, Δραπετσώνα Πειραιάς

Εκπαιδευόμενοι: Περιορισμένος αριθμός

Εκπαιδευτική Ομάδα: Σταθοπούλου Μάρω, Παιδοψυχίατρος, Γρηγοράκη Σμαράγδα, Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός, Ρωμανού Όλγα, Ψυχοπαιδαγωγός, Μίχου Αγγελική, Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός, Αυγερινού Έλενα, Εκπαιδευτικός, Ιωαννίδη Μαίρη, Ψυχολόγος

Οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν σύντομα

Κόστος: 150 ευρώ

 •    100 ευρώ για φοιτητές

Παρέχονται:

 • Σημειώσεις του σεμιναρίου και βεβαίωση παρακολούθησης η χρήση της οποίας μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες ανάπτυξης των συμμετεχόντων.
 • Καφές και ελαφρύ γεύμα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 

Οι εκπαιδευθέντες στο Πρόγραμμα Cygnet For Practitioners ΔΕΝ έχουν την πιστοποίηση εφαρμογής της μεθόδου σε ομάδα γονέων/ φροντιστών.

 

Για την Πιστοποίηση στο  Βασικό Πρόγραμμα Cygnet για γονείς (Cygnet for parents: Core Programme) δείτε τα σεμινάρια:

 

Info: Δεν απαιτείται κάποια άλλη εργασία πριν ή μετά το σεμινάριο. Τηρείται μητρώο εκπαιδευμένων στην ιστοσελίδα του προγράμματος cygnet.gr στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε φυσικό πρόσωπο ή φορέας που θα αναζητάει επαγγελματία με βασικές γνώσεις για τον αυτισμό.

 

Υπεύθυνη Σεμιναρίου – Πληροφορίες: κ. Δήμητρα Σταμούλη stamouli@katarti.gr
Τηλέφωνο: 210 4328281

Αίτηση Εγγραφής έως: 15/3/2019  στη φόρμα αίτησης που ακολουθεί.

 


Τρόπος Πληρωμής

 1. Συμπληρώνετε ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής.
 2. Καταθέτετε στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, εντός 2 εργάσιμων ημερών από τη συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής, κατ΄ ελάχιστον το ποσό των 40€ προκειμένου να προεγγραφείτε.
 3. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας πρέπει να γίνει ολική αποπληρωμή του ποσού, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του σεμιναρίου, είτε εφάπαξ, είτε μέσω πιστωτικής κάρτας, σε δόσεις που δε μπορούν να υπερβαίνουν τις δύο, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τη Γραμματεία.
 4. Ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο θα γίνεται η κατάθεση χρημάτων είναι ο παρακάτω:
  • Τράπεζα Πειραιώς Αριθμός Λογαριασμού: 50 2803 3016 051
  • IBAN: GR18 0172 0280 0050 2803 3016 051
  • Δικαιούχος: Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών
 5. Στο καταθετήριο θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα και απαραίτητα να γίνει αποστολή ευκρινούς αντιγράφου του με e-mail στη διεύθυνση stamouli@katarti.gr Εάν είστε φοιτητής και δικαιούστε έκπτωση θα πρέπει μαζί με το καταθετήριο να αποστείλετε και αντίγραφο της φοιτητικής σας ταυτότητας ή βεβαίωσης φοίτησης του εκπαιδευτικού σας ιδρύματος.
 6. Για εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία.

 

Προσοχή: Στην περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται, τότε η θέση δεν κατοχυρώνεται ή οριστικοποιείται και ως εκ τούτου δύναται να καλυφθεί από άλλο συμμετέχοντα.

 


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο*

Email*

Τηλέφωνο*

Διεύθυνση

Τ.Κ.

Πόλη

Χώρα


Επαγγελματική Ιδιότητα*

Τίτλος Πτυχιακών Σπουδών

Τίτλος Μεταπτυχιακών Σπουδών

Βιογραφικό Σημείωμα (.doc .docx .pdf έως 5ΜΒ)


Εάν είστε φοιτητής επισυνάψτε αρχείο με αντίγραφο της φοιτητικής σας ταυτότητας
ή βεβαίωση φοίτησης
(.doc .docx .pdf .jpg έως 5ΜΒ)


Μήνυμα

(*) απαραίτητο